Klart: Elon och Electra slås ihop – bolagen överens

Men Konkurrensverket ska fortfarande säga sitt.

Äktenskapet är nu fullbordat mellan Elon och Electra. Och kärlekssagan offentliggjordes i december förra året. Det var då som teknik- och vitvarukedjan Elon meddelade en kommande fusion med elektronik- och teknikleverantören Electra.

Och nu är affären i princip klar, där Elons moderbolag köper samtliga aktier i börsnoterade koncernen Electra Gruppen. Detta har nu godkänts av bolagens respektive styrelser.

Annons

LÄS ÄVEN: Så ska Elon ta över hela Norden – VD:n: ”Pris är inte nummer ett”

Fortfarande återstår det dock för Konkurrensverket att slutgiltigt godkänna affären. Och det väntas ske i slutet av februari. Därefter ska affären även godkännas på Electra Gruppens bolagsstämma den 28 mars.

Vi var fortfarande två företag med olika mål, affärer, målsättningar och kpi:er. Det enda sättet att skapa ännu större synergier var att slå ihop bolagen. Den insikten fick vi i år. Sen när vi tog tid att ventilera och diskutera så såg vi att det finns en möjlighet att slå sig samman och kom fram till att göra det genom ett omvänt förvärv – som blev det konkreta verktyget, sa Stefan Lebrot, vd och koncernchef på Elon, till Ehandel i december.

Annons