Klassiska e-handeln i konkurs – efter 26 år

Grundades 1996, nu kastar de in handduken.

En riktig e-handelsklassiker går i graven. Hoep Brands har gått i konkurs efter drygt 26 verksamma år. Bolaget grundades av e-handelspionjären Andreas Koschnike, i dag e-handelschef för J.Lindeberg, sommaren 1996. Det var också startskottet för vad som skulle komma att bli Caliroots, som senare såldes till Footway.

Hoep har främst varit en nischad distributör i Norden och Baltikum av skate- och streetwear-kläder från varumärken som Brixton, Primitive, Ace Trucks, Black Label och WKND.

Annons

Nu är jag väldigt nyligen utsedd till konkursförvaltare i det här fallet, men som jag har förstått det så har efterfrågan på produkterna minskat brant nu på slutet och man har inte haft tillräcklig försäljning, säger Peter Eriksson, konkursförvaltare hos advokatfirman Carler, till Ehandel.

E-handeln hålls öppen

Bolaget har även sålt till konsument, nu senast från e-handeln Hoep Archive som bland annat innehållit överskottslager, nya produkter och exempelkollektioner. Den är fortfarande öppen i skrivande stund.

Hoep, som är en förkortning av House of E products, omsatte 16 miljoner kronor under 2021 och gjorde en vinst på 330 000. Det är också deras senaste registrerade verksamhetsår. Men 2022 ska alltså ha blivit en tuff historia.

Konkursen inleddes i fredags, den 10 mars.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!