Klassiska kedjan i konkurs – 70 anställda påverkas

Nu vill man hitta nya ägare till rörelsen.

Sommaren är här, men med värmen kom också en hel rad konkurser. Här är nästa klassiska aktör som nu tvingats kasta in handduken.

Det handlar om anrika Sveas bageri och konditori, som har sex stycken caféer och en webbutik, rapporterar NA.se. De har även sålt via tårtplattformen Cake it easy.

Annons

Kedjan grundades av Svea Larsson i Kumla på 1940-talet och har sedan dess vuxit till att ha verksamhet även i Lindesberg, Örebro och Askersund. Omkring 70 anställda påverkas av konkursen.

Det är olönsamhet den senaste tiden som ligger bakom, säger Erik Lingsell, som utsetts till konkursförvaltare, för lokaltidningen.

Det senast registrerade verksamhetsåret, 2022, växte omsättningen från 41,8 till 44,5 miljoner kronor. Resultatet låg dock och sladdade vid lönsamhetsgränsen och landade till slut på positiva 111 000 kronor. Och sedan dess har utvecklingen alltså inte gått åt rätt håll.

Tror på nya ägare

Nu ska man försöka hitta nya ägare för hela eller delar av verksamheten. Och konkursförvaltaren låter optimistisk inför sina chanser här.

Vi har redan blivit kontaktade av flera intressenter, så förhoppningarna att det kan lösa sig är stora. Sveas Bageri & Konditori är ju ett etablerat namn i länet, säger han till Sydnärkenytt.

Annons