Klassiska varumärket i konkurs – efter 200 år

Rasade i krisen.

Flera modebolag har lidit svårt i coronakrisen. Nu har även det 200 år gamla herrekiperingsföretaget Brooks Brothers till slut tvingats ansöka om konkurs, rapporterar CNN.

De har klätt 40 av USA:s presidenter och varit oerhört populära bland män på Wall Street. De öppnade sin första butik redan år 1818, men nu kan alltså det sista kapitlet vara skrivet.

Annons

De ägdes sedan 2001 av Claudio Del Vecchio, som köpte varumärket från Marks and Spencer för 225 miljoner dollar. Han valde att utveckla Brooks Brothers från enbart formella herrkläder till även ett mer ungdomligt och avslappnat utbud.

Så sent som i juni tvingades man säga upp hela 700 medarbetare, men det var alltså inte nog för att rädda företaget. Enligt siffror från GlobalData Retail så föll försäljningen av formella herrkläder med hela 74 procent mellan april och juni, jämfört med förra året.

Sedan tidigare har även J.Crew, Neiman Marcus och JCPenny också ansökt om konkurs. Dessutom ansökte G-Star Raw om konkursskydd i USA tidigare i veckan.

LÄS ÄVEN: G-Star Raw i konkurs i Sverige – så många butiker läggs ned

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!