Kollapsar efter corona – sportjätte stänger e-handeln och rear ut allt

Hoppas hitta köpare.

1 700 anställda på den brittiska retailkedjan DW Sports kan få lämna sina jobb. Det står klart sedan kedjan inlett en rekonstruktion efter att inte längre kunnat stå emot effekterna av Covid-19. Det rapporterar flera brittiska medier.

DW Sports hade fram till nyligen 75 butiker runt om i Storbritannien, varav 25 dock hann stänga innan rekonstruktionen inleddes. Nu har företaget alltså 50 butiker kvar. De har enligt bland andra The Guardian öppet som vanligt, men säljer ut sortimentet till rabatterade priser. Företagets sajt är helt nedstängd.

Annons

Utöver retailverksamheten driver DW Sports 73 gym, varav en del är fortsatt stängda på grund av restriktioner kopplade till Covid-19.

De kända utmaningarna som drabbat retail och sportsektorn som en följd av Covid-19 har på ett signifikant sätt påverkat DW Sports. Men vi fortsätter att bedriva vår verksamhet medan vi utforskar möjligheterna att sälja en så stor del av företaget som möjligt, säger företagsrekonstruktören Graham Newton i ett uttalande enligt tidningen InternetRetailing.

LÄS ÄVEN: Sportjätten backar med 41 procent - varnar för nya förluster

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!