Just nu: Komplett rusar till börsen – ”väldigt imponerade”

Norska elektronikjätten noteras på Oslobörsen.

E-handlarna kastar sig in på börsen en efter en. Nu är det Kompletts tur. Den norska elektronikhandlaren meddelar i dag att man siktar mot en notering på Oslobörsen.

Komplett finns i dag i tre länder, där hemmamarknaden Norge är störst med ungefär 61 procent av försäljningen, Sverige är näst störst med 35 procent och Danmark är minst med runt fyra procent. Komplett äger och driver även Webhallen sedan ett antal år tillbaka.

Annons

Vi ser fram emot att erbjuda nya aktieägare möjligheten att ta del av vår fortsatta tillväxtresa med Komplett, säger Lars Olav Olaussen, vd på Komplett Group, i ett pressmeddelande.

Komplett har haft en stadig tillväxt de senaste åren, inte minst under 2020 då försäljningen rusade med nästan 31 procent och landade på 9,9 miljarder norska kronor. Man lyckades även stärka rörelseresultatet från 48 till 271 miljoner norska kronor.

Canica är väldigt imponerade över den starka och positiva utveckligen i Komplett de senaste åren, vilket också har fortsatt under 2021, säger Nils Selte, ordförande på Komplett och vd hos ägarna Canica Invest, och fortsätter:

Vi tror att Komplett är väldigt välpositionerade för en fortsatt lönsam tillväxt och en positiv utveckling som ett noterat bolag och vi ser fram emot att bjuda in nya investerare att göra oss sällskap som aktieägare.

Annons