Kompletts miljardvärdering före notering – ”är ett erkännande”

Elektronikjätten laddar för börsintroduktionen.

Komplett är redo för sin notering på Oslobörsen och ägaren Canica Invest kommer att sälja 23 miljoner aktier i samband med noteringen för mellan 55 och 62 kronor styck. Teckningsperioden pågår mellan 9 och 16 juni.

Därmed värderas Komplett, som omsatte 9,9 miljarder förra året, till mellan 3,97 och 4,48 miljarder kronor före noteringen.

Annons

En börsnotering kommer att ge Komplett nya och fler aktieägare, som kommer att kunna bidra till att Komplett fortsätter att växa och vinna marknadsandelar. Och att bygga vidare på det momentum som skapas genom en lyckad omstrukturering och god underliggande tillväxt inom e-handel säger Kristin Hovland, kommunikationschef på Komplett, till Ehandel.com.

Komplett, som även förfogar över Webhallen, vill bland annat investera ytterligare i allt från lager, tjänster och expansion till nya marknader.

Marknaden för e-handel har vuxit kraftigt de senaste åren. Nu säljs 35 procent av all elektronik i Norden på nätet. Det är mycket, men det betyder också att 65 procent av marknaden fortsatt är fysiska butiker. Potentialen för tillväxt är med andra ord stor. Komplett har i dag en unik position och värderingen är ett erkännande av det vi har åstadkommit fram till i dag och de förväntningar som finns på bolaget framöver, säger Kristin Hovland.

Canica kan även sälja ytterligare 3,5 miljoner aktier och om det blir verkligen kommer man totalt att casha in runt 1,6 miljarder norska kronor på sin försäljning i elektronikjätten.

Annons