Kompletts omsättning dopad av NetOnNet – minskar med förlust

Utan den svenska aktören tappade man hundratals miljoner.

Komplett växer som bara den under det andra kvartalet, men det finns en förklaring och den stavas NetOnNet. Omsättningen steg med hela 48 procent till 3,57 miljarder norska kronor (cirka 3,7 svenska).

LÄS ÄVEN: Komplett köper NetOnNet – ”passar perfekt ihop”

Annons

NetOnNet stod dock för 1,5 av dessa miljarder och utan den svenska jätten landade alltså Kompletts omsättning lite över 2 miljarder, vilket kan jämföras med 2,4 miljarder norska under samma period i fjol. Omsättningen för bara Komplett sjönk alltså med runt 14 procent.

Främst på grund av utmanande marknadsförhållanden som främst påverkar B2C-segmentet, konstaterar företaget.

Hur det gick för NetOnNet jämfört med i fjol framgår ej.

"Minskat lagret med 500 miljoner"

Tillväxten på 48 procent är alltså dopad av den svenska aktören. Totalt tappade Komplett 339 miljoner norska kronor i omsättning, jämfört med i fjol.

Vi kan även se att det justerade rörelseresultatet går från 94 miljoner norska i fjol, till minus 10 norska miljoner under Q2 i år.

Första halvåret 2022 kan kännetecknas av utmanande marknadsförhållanden efter perioder av historisk tillväxt. Detta har lett till lägre efterfrågan och lageruppbyggnad i branschen, vilket har satt press på våra marginaler. Som svar på detta har vi arbetat hårt för att minska våra lagernivåer och är glada över att se att dessa ansträngningar har resulterat i en minskning av varulagret med 500 miljoner norska kronor sedan början av året, kommenterar Lars Olav Olaussen, vd för Komplett.

Annons