Search
Search
Close this search box.
ANNONS

Koncernen separerar e-handeln - satsar på logistik: "Växer snabbt"

Daniel Mühlbach, vd för Footway Group
Picture of Nils Lund

Nils Lund

Dela artikeln:

"Markerar en viktig milstolpe för bolaget".

ANNONS

Footway Group separerar sin e-handelsverksamhet, meddelar koncernen i dag. Den kommer att delas upp i fyra dotterbolag, Eyewar Ecom AB, Sports Ecom AB, Footwear Ecom AB och Fashion Ecom AB som kommer att ingå i bolagsgruppen Ecom Group AB.

Efter att uppdelningen är klar kommer en överlåtelse att ske till Ecom Group och dotterbolagen, som därmed tar över ägande och drift. Det väntas ske under andra halvåret i år.

Footway Group kommer istället att fokusera på sin logistikplattform, som går under namnet Footway plus. De huvudsakliga intäkterna kommer alltså utgöras av försäljning av tjänster till de företag som använder plattformen. Samt plattformsintäkter från Ecom Group med dotterbolag.

Uppdelningen markerar en viktig milstolpe för bolaget. Vi har arbetat intensivt i fyra år med att finslipa vår plattform för att erbjuda e-handlare en kostnadseffektiv internationell expansion utan investering och krånglig integration. Plattformen används nu av 35 kunder och vi växer snabbt, säger Daniel Mühlbach, vd för Footway Group, i en kommentar.

Anledningen till separationen är att plattformen vuxit betydligt snabbare än väntat under det senaste halvåret. Därför vill man få ett tydligare fokus på respektive område.

Inom ramen för den strategiska översynen, kommer vi aktivt söka delägare för att i nära samarbete fortsätta utveckla e-handelsbutikerna. Potentialen är enorm, butikerna har starka varumärken, över 3 miljoner kunder och ett starkt team, säger Daniel Mühlbach.

LÄS ÄVEN: Footways vd avslöjar den stora planen - och nya mystiska tjänsten

Search

Nyheter

Tjänster

Om Ehandel

Nyhetsbrevet som håller dig uppdaterad!