Konkurrensen hårdnar – fraktstartup lämnar Tyskland

Har just nu hundra anställda och 1 100 bud i landet.

Den brittiska fraktstartupen Deliveroo, som fraktar beställd restaurangmat till konsumenter via bland annat cykelbud, meddelar att företaget tänker avbryta sin verksamhet i Tyskland. Nu på fredag blir enligt Reuters den sista dagen som Deliveroo utför några leveranser i landet. Anledningen uppges vara att företaget istället vill satsa på andra marknader i framför allt Europa. Bolaget säger sig ha sett en stark tillväxt i Frankrike och Storbritannien, och kommer framöver att satsa mer på bland annat Spanien och Italien.

Beskedet om nedläggningen i Europas största ekonomi kommer dock kort efter att Deliveroos konkurrenter TakeAway.com och Just Eat meddelat att de tänker slå sig ihop för att bilda en global koncern inom samma nisch. TakeAway.com har sedan tidigare köpt Delivery Heros verksamhet i Tyskland, vilket förstås också har ökat konkurrensen för liknande tjänster i landet.

Annons

LÄS ÄVEN: Takeaway.com köper Just Eat - bildar global koncern

Finns i fem tyska städer

Deliveroo har för närvarande verksamhet i fem tyska städer. Företaget har omkring hundra anställda och 1 100 kontrakterade bud i Tyskland. Hur personalen och chaufförerna kommer att drabbas av nedläggningen är oklart, men enligt Reuters kommer både dem och de anslutna restaurangerna att kompenseras på ett lämpligt sätt.

Tidigare i somras stod det klart att Amazon ville utöka sitt ägande i Deliveroo. Då tillsatte brittiska konkurrensmyndigheter en utredning som ledde till att den tänkta affären lades på is.

LÄS ÄVEN: Ville investera i fraktstartup - stoppas av myndigheter

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!