Konkurrenten köpte konkursboet: ”Ett misslyckat koncept”

"Vi har valt att gasa".

Efter att ha befunnit sig i rekonstruktion sedan juni 2019 gick Teknikmagasinet till slut i konkurs i januari. Då klev koncernen Ambia Trading Group in och köpte upp hela konkursboet. I slutet av april försattes dock koncernens andra dotterbolag, Apple-återförsäljaren Digital Inn, i konkurs. Digital Inn hade 8 butiker och runt 130 anställda i Sverige.

LÄS ÄVEN: Teknikmagasinets nya ägare tappar miljoner i sälj och resultat

Annons

Nu meddelar MacRent, en hyrcentral för Apple-produkter, att man har förvärvat delar av Digital Inns verksamhet.

Det har gått väldigt långt i fasen neråt med själva verksamheten, det har påverkat möjligheten att få ut några större värden i konkursen, säger konkursförvaltaren Anders Nilsson till Breakit.

De delar som företaget köpte var Digital Inns varumärke, kundregister och leverantörsavtal. Vad affären gick på är däremot inte avslöjat.

Vi tar ett naturligt steg framåt genom att bland annat ta över Digital Inns aktier i det helägda dotterbolaget Digital Inn Finans. Genom förvärvet accelererar vi mot våra utvecklingsmål, säger Jonas Vikander, vd för MacRent, i ett pressmeddelande.

MacRent kommer att vara behjälplig för alla Digital Inn-kunder som behöver hjälp med sin Apple-hårdvara, både garanti och servicereparationer.

Den nya köparen har alltså valt att inte köpa Digital Inns butiker och lokalerna har lämnats tillbaka till fastighetsägarna, menar konkursförvaltaren. Men MacRent stänger inga dörrar än. Företaget ska utvärdera läget och överväga om det skulle vara aktuellt att trots allt ta över lokalerna också.

Nu är det förhandling med hyresvärdarna först och främst. Vi får se vad som händer där. Det är inte en ambition att göra en kopia på ett misslyckat koncept, säger Jonas Vikander till Breakit.

MacRent är en auktoriserad Apple-återförsäljare som har funnits sedan 90-talet. Företaget jobbar både med företags- och privatkunder, men företaget är störst hos skolor, reklambyråer, TV- och filmproducerande bolag och mindre verksamheter som möbelbutiker, frisörer och advokater.

Annons

Under 2018 sjönk MacRents omsättning med 12 procent och landade på 27 miljoner kronor. Rörelseresultatet (EBIT) sjönk med 60 procent ner till 2 miljoner kronor.

Vi räknar med att nå 100 miljoner. Det är nu under 2020 som vi har lanserat vår webbshop och vår kundfokusresa. När det under corona har varit tufft för andra i branschen så har vi valt att gasa. Vi anställde fyra nya personer nu under våren och fortsätter att öka omsättningen och expandera på en svår marknad, säger Jonas Vikander till tidningen.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!