Konkurrenten svarar på stämningen: Vad pratar ni om?

Undersöker nu om AutoStore bryter mot Ocados patent.

I går stod det klart att vi står inför en stor fajt mellan robotlageraktörerna AutoStore och Ocado, där den förstnämnda nu har stämt den andra på flera marknader för patentintrång. AutoStore har gjort det tydligt att de anser att hela Ocados lagerteknik är en rip-off och kräver nu att den stoppas samt att de får skadestånd för teknikstölden.

LÄS ÄVEN: Robotmiljarder på spel: AutoStore stämmer jätten Ocado

Annons

Ocado har nu svarat på AutoStores utspel och det går att sammanfatta med “Vad pratar ni om?”. Företaget säger nämligen i ett uttalande att detta är första gången de hör om deras potentiella intrång i AutoStores immateriella rättigheter.

Vi har inte fått några papper i samband med dessa påståenden och detta är första gången vi hör talas om detta nya anspråk. Vi är inte medvetna om några intrång i giltiga Autostore-rättigheter och kommer naturligtvis att undersöka eventuella anspråk när vi får ytterligare information, skriver företaget.

Som vi kunde berätta om igår så menar Ocado på att det finns flera olikheter mellan systemen, och flera unika aspekter med Ocados som också är patenterade. Bland annat har man lyft att deras system även är byggt för att fungera nedkylt.

Vi har flera patent som skyddar användningen av våra system inom dagligvaruhandeln och vi undersöker om Autostore har eller avser att bryta mot dessa patent. Vi kommer alltid att kraftfullt skydda vår immateriella egendom, säger Ocado.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!