Konkurs: E-handlaren faller offer för höga fraktpriser

"En minskad efterfrågan".

E-handlaren Shopido försattes i konkurs igår. Företaget driver nätbutiken Shopido.se men även flera internationella varianter som Shopido.com och lokala skandinaviska sajter. Bolaget säljer bland annat husdjurstillbehör, kosmetika, presentartiklar och hälsoprodukter.

2020 omsatte Shopido över 17 miljoner kronor med ett rörelseresultat på minus en halv miljon. 2021 så sjönk dock omsättningen rejält till strax över 6 miljoner. Detta i kombination med ökade priser ska ha fått bägaren att rinna över.

Annons

Bolaget har förbrukat mer än halva aktiekapitalet innebärande att bolaget är likvidationspliktigt enligt aktiebolagslagen. Någon kontrollbalansräkning har ej upprättats. Styrelsens ledamöter är medvetna om sitt personliga betalningsansvar för uppkomna skulder, skriver företaget i bokslutet som publicerades den sista september.

Förlusten steg också under fjolåret till minus 1,5 miljoner kronor. Det som speciellt pekas ut som ett problem är de ökade fraktpriserna, som inte bara belastat kassan utan även haft inverkan på sortimentet.

Årets omsättningsminskning orsakas av en minskad efterfrågan på företags produkter, då sortimentet begränsats på grund av höga fraktpriser, skriver företaget.

Annons