Konkurs igen för kända varumärket – 721 anställda drabbas

Fortsatta förluster även under nya ägaren.

Det var i inledningen av 2023 som det populära nederländska modevarumärket, Scotch & Soda, tvingades kasta in handduken och gå i konkurs. Det innebar att även den svenska verksamheten gick samma öde till mötes. En verksamhet som innefattat sju butiker, samt e-handel.

Men bara en vecka efter konkursbeskedet dök en ny ägare upp och tog över, nämligen amerikanska Bluestar Alliance, som också ligger bakom Hurley.

Annons

Tyvärr blev dock inte omstarten vad man hade hoppats på och nu försätts Scotch & Soda återigen i konkurs i Europa. Det är S&S Europe, som skött driften i Nederländerna, Belgien, Tyskland, Österrike och Luxemburg, som gått hädan, efter tunga förluster.

Totalt påverkas 92 butiker och 721 anställda av konkursen, rapporterar Retaildetail.eu. Butikerna hålls dock öppna för stunden.

Kan få en ny chans

Exakt vad som händer härnäst med Scotch & Soda i Europa är ännu oklart. Mycket talar dock för att ett blir ett nytt försök - igen. Men att ett annat bolag, i samråd med ägaren Bluestar Alliance, får chansen att få rätsida på den europeiska affären.

Den belgiska modeagenturen Group Alain Borekaert, GAB, har tidigare tagit över den franska delen av varumärket, som därmed inte påverkats av konkursen.

Annons