Konkursade kedjan får ny ägare – jätten tar över: ”Blev budgivning”

"Jag tror detta blir bra".

Annons

I slutet av juni kom beskedet att anrika Sveas bageri och konditori, som grundades på 1940-talet, försatts i konkurs. De hade vid tillfället sex stycken caféer och en webbutik.

Nu står det klart att varumärket får en ny chans. Det har nämligen förvärvats av den Stockholmsbaserade bagerijätten Bake my day, via dotterbolaget Vivels i Stockholm, rapporterar Sydnärkenytt.

Annons

Framöver kommer Sveas vara ett renodlat cafékoncept och ingå i Vivels där Bake My Day kommer att stå för all produktion och leverans. Med detta förvärv kommer ni att få tillgång till ett ännu bredare sortiment av färska bageriprodukter, där ni som kund även kommer att hitta artiklar i ett generösare prisspann, framgår det av ett pressmeddelande.

Medan produktionen kommer att flyttas från Kumla till Stockholm är alltså ambitionen att caféerna ska finnas kvar.

Det var flera olika intressenter inblandade, totalt fyra, och det blev budgivning om affären. Jag tror detta blir bra. Köparen kommer se till att caféverksamheten bibehålls och en del arbetstillfällen räddas, säger konkursförvaltaren, Erik Lingsell, till lokaltidningen.

Bake my day omsatte 293,4 miljoner kronor under 2023 och gjorde då även en vinst på 13,3 miljoner. Vivels i sin tur omsatte 42 miljoner och gjorde en vinst på 5,3 miljoner kronor.

Annons