Konsumenterna återvänder till E-handeln i jul

Det bådar gott inför julhandeln, åtminstone för våra brittiska e-handelskollegor. Enligt en undersökning säger 96 procent av landets nätkonsumenter att de kommer att handla sina julklappar på nätet. 26 procent tror också att de kommer spendera ännu mer pengar i år jämfört med 2011.

Enligt rapporten eCustomerServiceIndex från eDigitalResearch och IMRG kan brittiska e-handlare se fram emot en spirande julhandel. Av de 2000 tillfrågade nätkonsumenterna säger 96 procent att de kommer att handla en del av sina julklappar på nätet i år. 1 av 4 säger också att de troligtvis kommer att handla mer julklappar på nätet jämfört med förra året.

Vi har den senaste tiden fått lära oss att våra brittiska vänner är glada i att handla från sina mobila enheter och undersökningen visar också att 41 procent av de som äger en smartphone överväger att göra sina inköp från telefonen. En ökning med 20 procent jämfört med föregående år.

Annons

Mobil julhandel

73 procent av de som väljer att handla från mobila enheter tror också att de kommer att spendera mer pengar på julklappar än föregående år. Det gäller helt enkelt för de brittiska e-handlarna att ha mobilanpassade butiker för att på bästa sätt dra nytta av julhandeln.

Bland de tillfrågade nätkonsumenterna äger 21 procent en surfplatta och av dem överväger 71 procent att göra en del av julhandeln från sin surfplatta i år.

Rapporten gäller Storbritannien där m-handeln än så länge är något större än i Sverige. Men vi har ju sett en ökning även i Sverige den senaste tiden, för tillfället beräknas handeln från mobila enheter stå för 6 procent av den totala näthandeln.

Julhandeln har pekat rakt uppåt för de svenska e-handlarna de senaste åren och även om vi inte fått några rapporter likt den för Storbritannien finns det inget som pekar på det motsatta i år.

 
Källa: IMRG

Annons