Köp den svenska elbilen på nätet med Swish

Hundratusen via Swish är inget problem.

Vi har tidigare kunnat berätta om samarbetet mellan den svenska elbilstillverkaren Uniti och MediaMarkt, där Unitis nya elbil såldes direkt i elektroniksjättens nätbutik.

LÄS ÄVEN: MediaMarkt säljer svensk elbil på nätet

Annons

Samarbetet med MediaMarkt var ett lyckat pilottest under 2018 i Sverige där vi sålde både via deras fysiska butiker och på deras hemsida, berättar Unitis CMO, Robin Eriksson, för Ehandel.

Häromdagen gick Uniti ut med att de nu är redo för en stor lansering av bilen med namnet Uniti One. Företaget har släppt priser och specifikationer samt information om hur man beställer bilen. MediaMarkt är inte längre med i ekvationen, men det är fortfarande online som gäller och nu direktförsäljning till kund.

uniti.earth kommer man att kunna förbeställa bilen och priserna börjar på 168 000 kronor med miljöbonus. Uniti berättar samtidigt att Swish är ett av betalalternativen.

Det är spännande när man kan sitta hemma och beställa en Uniti One-bil från sin smartphone, godkänna via Mobilt BankID och betala via Swish. Vilket är ett exempel av våra betalningsmöjligheter. För att öka effektiviteten, minska kostnaderna och öka snabbhet ut till kund tror vi detta kommer vara centralt och bli allt vanligare framöver, säger Robin Eriksson.

Förskottsbetalningen ska ligga på 50 procent av försäljningspriset, vilket ju dock är en bra bit över mångas Swish-gräns på några tusenlappar.

Man kan tillfälligt ha en övre beloppsgräns på upp emot 150 000 kronor, beroende på bank, under 24 timmar, konstaterar Robin Eriksson, gällande Swish.

De kunder som beställer en Uniti One innan den 30 november 2019 blir medlemmar av Founders Club, vilket innebär fördelar likt Teslas medlemsklubb, exempelvis gratis uppdateringar av mjukvaran.

Annons
Annons