Köper upp konkurrent – räknar med att nå en halv miljard i år

Blir störst i Sverige inom sin nisch.

Möbelföretaget och e-handlaren Nordiska Galleriet köper upp Länna Möbler, som beskrivs som en ledande inredningsaktör i premiumsegmentet. Det innebär att Nordiska Galleriets omsättning beräknas uppgå till 500 miljoner kronor för 2020, vilket företaget menar gör dem till störst i Sverige inom sin nisch.

I samband med affären går Axel Söderberg in som vd och koncernchef för det nya, större Nordiska Galleriet.

Annons

Länna Möbler är ett fantastiskt bolag som har Sveriges starkaste varumärke inom skandinavisk design. Nordiska Galleriet har historiskt varit den starkaste aktören inom internationell design och tillsammans erbjuder vi nu Sveriges mest kompletta katalog av möbelvarumärken. Förvärvet kommer möjliggöra en bättre köpupplevelse för våra kunder och tar oss närmare vår målsättning att bli den största aktören i norra Europa, säger han i ett pressmeddelande.

E-handeln står för över 50 procent

Länna Möbler omsatte under förra året 190 miljoner kronor och lade till det ett rörelseresultat på 20 miljoner kronor. Bolaget bedriver sin verksamhet via både e-handel och en fysisk butik, men över hälften av försäljningen sker på nätet. Det kommer framöver att drivas vidare som ett självständigt bolag.

Jag har, tillsammans med min fru Jessica Alversjö, drivit upp Länna Möbler till vad det är idag. Branschen befinner sig i en intressant förändringsfas och sammanslagningen med Nordiska Galleriet känns väldigt positiv för båda parter. Tillsammans blir vi den starkaste aktören i Sverige vilket bäddar för fortsatt tillväxt samt lönsamhet inom gruppen, säger Mattias Gustafsson, vd och medgrundare av Länna Möbler.

Mattias Gustafsson och Jessica Alversjö kommer fortsätta som vd respektive marknadschef för Länna Möbler. Verksamheten kommer att fortsätta drivas som ett självständigt bolag.

LÄS ÄVEN: Nordiska Galleriet köper upp butikskedja

Annons