Krisbolaget ansöker om konkurs – efter alla turer: ”Otroligt sorgligt”

Tvingas ge upp efter flera års kamp.

Efter flera års kamp för överlevnad har Rizzo Group, som ligger bakom Rizzo och Morris, bestämt sig för att slutligen kasta in handduken och ansöka om konkurs. Totalt är det 59 butiker som berörs av beskedet.

Bolaget har stått vid ruinens brant ett antal tillfällen, men trots rekonstruktioner och omfattande finansiering har man inte fått affären på rätt köl igen.

Annons

Det är med stor sorg vi tyvärr måste konstatera att det inte går längre. Bolagets ledning och styrelse har under en lång tid kämpat med både lönsamhet och likviditet och trots ett heroiskt arbete av både vår personal, leverantörer och ledning så går det inte längre att fortsätta, säger styrelseordförande Jonas Blomqvist.

Han berättar också att bolaget suttit i långt gångna förhandlingar för att försöka hitta en lösning, men det utmynnade inte i något annat än att man nu lägger ned verksamheten.

Det är ett otroligt sorgligt beslut, inte minst för vår personal, våra leverantörer och partners. Vi är många som har kämpat hårt, säger Helena Morland, vd för Rizzo Group.

Bolaget har också bytt ut personal på ledande positioner på löpande band, men inget styre har lyckats få koncernen och dess kedjor på fötterna igen.

"Gett mitt ord"

Beslutet att nu ansöka om konkurs togs tillsammans med ledande representanter för bolaget, huvudägaren Zenith och ett flertal andra aktieägare.

En viktig princip för mig är att har jag gett mitt ord till ett bolag så håller jag det. I detta fall kan jag med ett tungt hjärta verkligen säga att vi gjort allt vi kan för att rädda Rizzo men nu går det inte längre. Vi på Zenith hoppas verkligen att konkursförvaltaren nu får chansen att göra något konstruktivt av de värden som finns i Rizzo Group, säger Tommy Jacobson, Zenith Group.

Nils Åberg, vid advokatfirman Carler, har föreslagits som konkursförvaltare.

Annons
Annons