Kriskedjan i ännu en konkurs – och här stänger man 33 butiker

"Har stabiliserat verksamheten".

Skönhetskedjan The Body Shop kämpar för sin överlevnad. Efter att man ansökt om företagsrekonstruktion i Storbritannien har kedjan dessutom gått i konkurs i Danmark.

Nu visar det sig att man gått samma öde till mötes i Belgien. Dessutom går man in i rekonstruktion i Kanada, där 33 butiker kommer att stängas och e-handeln pausas under pågående process.

Annons

Man hoppas dock kunna behålla merparten av sina butiker i landet. Två tredjedelar av dem återstår nämligen för stunden och bolaget säger i dokumenten, som lämnats in till domstolen, att man vill få lite "andrum". Exakt hur många anställda som påverkas av butiksstängningarna och den pausade e-handeln framgår inte.

I Storbritannien har 75 butiker stängts och runt 800 jobb gått förlorade hittills. Det inkluderar även 300 tjänster på huvudkontoret.

Genom att snabbt vidta åtgärder för att anpassa The Body Shops butiksportfölj till rätt storlek, så har vi stabiliserat verksamheten och givit det ikoniska varumärket de bästa förutsättningarna för en långsiktigt hållbar framtid, säger rekonstruktören Tony Wright, enligt The Guardian.

Här hemma i Sverige har flera The Body Shop-butiker bommat igen de senaste åren och hur framtiden ser ut för kedjan i vårt avlånga land är oklart.

Däremot ligger kedjans e-handel nere även här.

Hej där! Vi uppdaterar just nu vår hemsida med nya och spännande funktioner. Du behöver inte oroa dig – vi är snart tillbaka, är meddelandet som möter kunderna när de försöker handla online.

Ehandel söker The Body Shops svenska bolag.

Annons
Annons