Kriskedjan nära konkurs igen – tvingas räkna om

Bolaget riskerar likvidation.

Rizzo har sedan pandemiutbrottet 2020 kämpat med lönsamheten och genomgått en rekonstruktion. Men i början av året ljusnade läget. Rekonstruktionen avslutades och försäljningen började att smyga igång igen. Men då uppstod nya problem kring produktbrist.

Sommarens försäljning har på grund av ett för lågt varulager inte nått upp till önskade nivåer, konstaterar bolaget i ett pressutskick på tisdagen.

Annons

Dessutom kan någon ha räknat fel. Och nu måste bolagets revisor kontrollräkna balansräkningen. Men om de dystra siffrorna istället visar sig stämma kan det återigen gå riktigt illa. Bolaget – som främst säljer resväskor, men också skor och handskar – kan försättas i en ny rekonstruktion, eller ännu värre gå i omedelbar konkurs.

I bokslutsarbetet för juli och augusti har styrelsen för bolaget funnit skäl att anta att bolagets egna kapital understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet om 8 346 924 kronor, framgår det med tillägget:

För det fall kontrollbalansräkningen skulle utvisa att bolagets kapital understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet avser styrelsen att då snarast kalla till en kontrollstämma för att pröva om Rizzo Group ska gå i likvidation.

Nu återstår det att se om det blir en extra så kallad kontrollstämma.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!