Kriskedjan räddad igen – så mycket pengar tas in

Lägstanivån är uppfylld.

Kriskedjan Rizzo, som främst säljer resväskor, har tagit sin nyemission i hamn.

Därmed cashar bolaget in 130 miljoner kronor. Bolagets mål var att få in mellan 130 och 153 miljoner. Och nu står det klart att man landar på lägstanivån.

Annons

Bolaget har idag erhållit det slutliga utfallet i Företrädesemissionen som visar att 101 272 875 B-aktier, motsvarande cirka 7,79 procent av det lägsta antalet erbjudna B-aktier, tecknats med stöd av teckningsrätter i Företrädesemissionen. Därtill ha teckningsanmälningar för 501 844 297 B-aktier, motsvarande cirka 38,60 procent av det lägsta antalet erbjudna B-aktier, mottagits för teckning utan stöd av teckningsrätter, skriver Rizzo.

Sjukskriven VD

Rizzo tycks ha minst nio liv. Kedjan har varit konkursfärdig vid flera tillfällen sedan försäljningstappen under pandemiåren 2020 och 2021, när resandet minskade drastiskt. Bolaget har dessutom befunnit sig i rekonstruktion, men lyckades krångla sig ur den efter en överenskommelse med fordringsägarna.

I början av året avgick tidigare vd:n Lars Fins och efterträddes av Jonas Stille. Han behövde dock, av privata skäl, att sjukskriva sig under en månad under våren. Nu återstår det att se om de 130 färska miljonerna kan få fart på Rizzo-skutan igen.

Annons