Krislösningen vinner mark – flera städer löser lokal hemleverans

"Ett sätt att stoppa smittspridningen".

Nyligen berättade Borås att de hade en plan för att rädda citybutikerna i spåren av pandemin och den senaste tidens restriktioner.

LÄS ÄVEN: Stadens trick för att rädda handeln: “Jättepotential i det här projektet”

Annons

Nu meddelar Lidköping att de också är igång med en lokal e-marknadsplats för citybutikerna. Det ska vara ett samarbete mellan det lokala näringslivet, ett 20-tal butiker och restauranger. Lidköpingsborna ska nu kunna köpa blommor, inredning, mat, leksaker och sportartiklar med hemkörning från sina lokala butiker.

Det är en möjlighet för alla de små handlarna i Lidköping att sälja sina varor med samma förutsättningar som de större webbsajterna och dessutom en fantastisk möjlighet för alla Lidköpingsbor att på ett säkert sätt handla lokalt och dessutom få julklapparna hemkörda till dörren, helt utan kostnad, säger Maja Wellner på Destination Läckö-Kinnekulle, som samordnar hemkörningsinsatsen, i ett pressutskick.

I torsdags kväll drog de första hemleveranserna igång, som bland annat sker med Taxibud.

Det är ett väldigt roligt uppdrag, att få vara mellanhanden mellan butikerna och kunderna, alla är så positiva när vi kommer, säger Morgan Särevik på Taxibud i Lidköping.

Under december ska hemleveranserna vara gratis då de subventioneras av Lidköpings kommun. Detta för att minska smittspridningen. Beställningarna sker via hemsidan Towni.se.

Här och nu är det ett sätt att stoppa smittspridningen och stötta den lokala julhandeln och på lite längre sikt är det en möjlighet för den lokala handeln att möta kundens behov av tillgänglighet dygnet runt och dessutom en hållbarhetsinsats genom att transporter kan samordnas lokalt, säger säger Anna Ohlin Ek, vd på Destination Läckö-Kinnekulle.

Annons