Kronans Apotek kliver ombord hos Foodora – ”snart ett minne blott”

"Känns verkligen spännande".

Så sent som i förra veckan berättade MatHem att man har gått in i ett nytt samarbete med Kronans Apotek. Samarbetet går ut på att kunder kommer att kunna beställa hem apoteksvaror, även receptbelagda läkemedel, via MatHems sajt. Och nu avslöjar Kronans Apotek att man även krokar arm med hemleveranstjänsten Foodora.

LÄS ÄVEN: E-handlarna slår sig ihop: ”Helt rätt tajming”

Annons

Genom samarbetet med Foodora, och vårt nyligen annonserade samarbete med MatHem, tar vi nu några viktiga steg i att utveckla våra digitala kanaler till kunderna, säger Anders Torell, vd på Kronans Apotek, i ett pressmeddelande.

Kronans Apotek är det första apoteket som ansluter sig til Foodoras expresstjänst "q-commerce", vilken innebär hemleverans under 30 minuter.

Till en början kommer Kronans Apotek att erbjuda runt 140 olika produkter inom daglig vård för kroppen via Foodora, men framöver siktar man på att kunna tillhandahålla ett bredare sortiment av medicinska produkter.

Att en av Sveriges största apotekskedjor anammar q-handel, känns verkligen spännande. Gårdagens e-handel där beställaren sitter och väntar på hemleverans är snart ett minne blott, säger Sofia Gunnmo, chef för q-commerce på Foodora Sverige.

Annons