Kronans Apotek live hos Mathem: ”Har ökat markant”

"Det befäster vår roll".

I december 2020 gick Kronans Apotek och Mathem ut med att företagen har ingått ett samarbete och laddar inför en gemensam satsning. Nu meddelar man att allt är färdigt och att Kronans Apoteks sortiment officiellt har klivit ombord hos Mathem. Med andra ord kan livsmedelsföretagets kunder nu klicka hem mat och apoteksvaror och receptbelagda mediciner i samma order.

LÄS ÄVEN: E-handlarna slår sig ihop: ”Helt rätt tajming”

Annons

Vårt samarbete med Mathem innebär att vi som apoteksaktör breddar oss och möter kunden i olika kanaler, vilket kommer att skapa ännu bättre förståelse och förutsättningar för att utveckla vårt erbjudande ytterligare både vad gäller vad vi erbjuder, på vilket sätt och i vilka interaktionspunkter, säger Anders Torell, vd på Kronans Apotek, i ett pressmeddelande.

Johan Lagercrantz, vd på Mathem, är också nöjd med samarbetet:

Att handla apoteksvaror online har ökat markant sedan Covid-19 slog till och det verkar som att de svenska hushållen vill fortsätta att göra det även efter pandemin.

Det är fantastiskt roligt att äntligen kunna addera Kronans Apoteks sortiment och tjänster till Mathems utbud. Att kunna erbjuda apoteksvaror och receptbelagd medicin i tillägg till vårt tidigare sortiment med bland annat mat och Clas Ohlson är en väldigt bra service för våra kunder. Det både befäster vår roll som samhällsviktig tjänst samt förstärker det faktum att Mathem är en ”one-stop-shop” med hemleverans vilket ger människor mer tid och frihet att leva mer.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!