Kronans storsatsar på e-handeln – värvar toppchef

"Har den erfarenhet som krävs".

Kronans Apotek är i värvartagen, och återigen på den digitala delen av affären. Tidigare i veckan rekryterades Hanna Berglund som ny head of brand & creative. Nu har apotekskedjan gjort klart med Jörgen Bitzekis som e-handelsdirektör.

Jörgen Bitzekis har sedan tidigare erfarenhet från ledande positioner inom ett flertal e-handelsföretag, bland annat som CEO och head of e-com. Främst inom möbelindustrin för företag som Byggmax, Svenssons i Lammhult och Länna Möbler.

Annons

Omfattningen av vår e-handel, som även inkluderar lager och logistik, gör att vi behöver en person med vd-erfarenhet och gedigen kunskap kring att leda e-handelsföretag. Jörgen har den erfarenhet som krävs och han har även erfarenhet av förändringsarbete, vilket kommer bli värdefullt i den fas vi befinner oss i just nu, säger Erik Sjögren, vd på Kronans Apotek.

Utmaningar och möjligheter

Jörgen kommer närmast från Nordiska Galleriet Group där han haft rollen som COO. Han tillträder sin nya roll i mitten av augusti och kommer även att ingå i ledningsgruppen på Kronans Apotek.

Det känns väldigt inspirerande att få arbeta med produkter som har stor betydelse i många människors liv. Det ska bli spännande att arbeta med hälsa och välmående och med de utmaningar och möjligheter som branschen står inför, säger Jörgen Bitzekis.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!