Kronans storsatsar på e-handeln – värvar toppchef

"Har den erfarenhet som krävs".

Kronans Apotek är i värvartagen, och återigen på den digitala delen av affären. Tidigare i veckan rekryterades Hanna Berglund som ny head of brand & creative. Nu har apotekskedjan gjort klart med Jörgen Bitzekis som e-handelsdirektör.

Jörgen Bitzekis har sedan tidigare erfarenhet från ledande positioner inom ett flertal e-handelsföretag, bland annat som CEO och head of e-com. Främst inom möbelindustrin för företag som Byggmax, Svenssons i Lammhult och Länna Möbler.

Annons

Omfattningen av vår e-handel, som även inkluderar lager och logistik, gör att vi behöver en person med vd-erfarenhet och gedigen kunskap kring att leda e-handelsföretag. Jörgen har den erfarenhet som krävs och han har även erfarenhet av förändringsarbete, vilket kommer bli värdefullt i den fas vi befinner oss i just nu, säger Erik Sjögren, vd på Kronans Apotek.

Utmaningar och möjligheter

Jörgen kommer närmast från Nordiska Galleriet Group där han haft rollen som COO. Han tillträder sin nya roll i mitten av augusti och kommer även att ingå i ledningsgruppen på Kronans Apotek.

Det känns väldigt inspirerande att få arbeta med produkter som har stor betydelse i många människors liv. Det ska bli spännande att arbeta med hälsa och välmående och med de utmaningar och möjligheter som branschen står inför, säger Jörgen Bitzekis.

Annons