Lagerexpansion: “Världens största är fortfarande världens största”

Inleder fas fyra.

Vi har tidigare berättat att modejätten Boozt håller på att expandera sitt lager i Ängelholm. Inte oväntat så blir det i partnerskap med företaget Element Logic som man nu fortsätter expandera sitt robotlager. Lagret ska vara världens största anläggning av sitt slag.

Vi är mycket nöjda över att ta vår automatisering och utveckling vidare med Element Logic och AutoStore. Under expansionsfasen har vi fortfarande 99,7% drifttid och 90 procent av leveranser når kunden inom 1-2 dag efter beställningen, säger CSCO på Boozt, Lars Lindgaard, i ett pressmeddelande.

Annons

Robotlagret består idag av 384 robotar som hanterar 380 000 lådor med varor i. I och med expansionen så kommer Boozt att utöka detta med 30 robotar och 50 000 lådor. Det ska dock finnas plats för 130 000 lådor i den nya lagerdelen.

"Överlägsen konkurrensfördel"

Boozts lager är därmed fortfarande herre på täppan när det kommer till AutoStore-installationer.

Världens största AutoStore-installation är fortfarande världens största. E-handeln växer fortsatt i stor takt och Boozt ligger definitivt i framkant med hög grad av dagenefterleveranser. Den flexibilitet, skalbarhet och effektivitet som utmärker AutoStore kommer ge Boozt en fortsatt överlägsen konkurrensfördel på marknaden framöver, säger Thomas Karlsson, vd på Element Logic Sweden.

Boozt har samarbetat med Element Logic sedan 2017 och detta kommer bli modul fyra i bygget av världens största AutoStore.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!