Lagersuccé: Tre miljoner produkter flyttades på fyra dagar

E-handlaren på plats i sitt nya lager.

Redan 2018 kunde vi berätta att Lyko investerat i ett nytt modernt automationslager i Sverige. Planen var att det skulle stå klart första kvartalet 2020 och nu är vi här.

LÄS ÄVEN: Lyko lägger 85 miljoner på det nya centrallagret

Annons

Lyko meddelar att man framgångsrikt har genomfört flytten på bara fyra dagar.

Vi lyckades flytta nordens bredaste skönhetssortiment med 55 000 olika artiklar, totalt över tre miljoner produkter, tre kilometer på fyra dagar, säger vd:n Rickard Lyko i ett pressmeddelande.

Första ordern packad

Den första ordern från det nya lagret packades faktiskt redan i lördags, men det var inte förrän igår som hela lagret var i drift med tillhörande automationslösningar från SSI Schäfer Cuby Shuttle. Totalt ska lagret innehåller 150 robotar och 42 000 lådor, något som dock kan utökas rejält.

LÄS ÄVEN: Lyko sprängde miljarden – online står för 74 procent

Flytten är en milstolpe. Vi ökar vår kapacitet väsentligt och är nu rustade för att klara vår snabba tillväxt, både gällande antal order och för att ytterligare utöka sortimentet. Dessutom har vi möjlighet att dubbla automationen i befintlig byggnad. Vi ser att det strategiskt var rätt att bygga nytt centrallager i Vansbro, där vi tillsammans med våra medarbetare har byggt kompetens och kontinuitet. En nyckel till vår framtida tillväxt! säger Rickard Lyko.

Lykos nya lager

Annons