Last mile-bilarna skrotas – svenska bolaget går i konkurs

"Inte lyckats lösa sin ansträngda finansiella situation".

Den börsnoterade elbilsbolaget Inzile tvingas skrota bolaget och lämna in en konkursansökan vid Stockholms tingsrätt under dagen. Deras lätta och utsläppsfria lastbilar, för bland annat närtransporter, lockade till exempel Bring att investera. Inzile har föreslagit Karl Björlin vid Cirio Advokatbyrå som konkursförvaltare.

Orsaken till konkursansökan är att Inzile inte har lyckats lösa sin ansträngda finansiella situation. Ett bryggfinansieringslån om cirka 50 miljoner kronor har förfallit till betalning och Bolaget har inte tillgängliga medel att betala lånet och ackumulerade leverantörsskulder, skriver de i ett pressmeddelande.

Annons

Bolaget värderades till runt 110 miljoner kronor och har under sin levnadstid kantats av flera kontroverser. Den tidigare revisorn, som sedermera hoppade av, tyckte att aktieägarna skulle kräva skadestånd från flera av bolagets ledamöter. Bakgrunden att vederbörande ansåg att bolaget inte åstadkommit en godkänd årsredovisning, samt att det slarvats vid ett förvärv.

Dessutom har DI avslöjat att bolaget ägt fordon, som Inzile själva påstått att de sålt.

Annons