Leveranstrul och trasiga sulor – nu är egna kapitalet slut

"Tvungen att rea ut skorna".

Skoföretaget Skoforum, som driver nätbutikerna Skoforum.se och Gomandy.se, har släppt sitt bokslut för det brutna räkenskapsåret 2022/2023, juli till juni. Och det visar sig ha varit ett år fullt av motgångar och bakslag.

E-handlaren tvingades bland annat avsluta ett samarbete med varumärket Brako efter stora problem med leveranser och kvalitét. Något som fick företaget att lansera det egna varumärket Go Mandy, men det gick inte riktigt som man hade hoppats.

Annons

Företaget var mycket hoppfulla kring detta varumärke och den stora beställningen skulle komma i god tid inför vårförsäljningen 2022, men så blev det inte. Istället kom skorna flera månader för sent, lagom till höstförsäljningen varav bolaget var tvungen att rea ut skorna, står det att läsa i årsrapporten.

Sulan gick sönder

Problemen slutar dock inte där. Det visade sig sedan att det var fabrikationsfel på skorna med sulor som gick sönder på nästan vartenda par.

Företaget reklamerade och fabriken lovade att åtgärda felet och att det inte skulle hända igen. När sedan leveransen väl kom hade återigen skickat skor med dålig kvalitet och de gick sönder igen.

Det här ledde till att bolagets omsättning dalade rejält. Från 4,1 miljoner kronor 2021/2022, till 2,5 miljoner 2022/2023. Samtidigt gjorde man en resultat, efter finansiella poster, på -90 022 kronor, att jämföra med -337 985 föregående år.

Bolagets soliditet rasade även från -25,8 till -48,5 procent under året. I bokslutet konstaterar man även efter en kontrollbalansräkning att det egna kapitalet är förbrukat.

Annons