Lidls sneakers firade ny triumf – knäckte Adidas och Nike

"Ett erkännande för oss".

Lidls sneakers har inte bara blivit en försäljningssuccé i Sverige. De har även blivit framgångsrik PR, som verkligen gått igenom bruset. För när allt var slutsålt i butikerna blev skorna genast stekheta på andrahandsmarknaden.

På Blocket lyckades Lidl faktiskt knipa tredjeplatsen i modekategorin på Blocket. Deras sneakers lyckades placera sig före både Jordan 1 från Nike och Yeezy från Adidas.

Annons

Att Lidl som varumärke placerar sig i topp på Blockets lista tillsammans med lyxiga varumärken som Gucci och Moncler är ett erkännande för oss. Lidl är ett kontemporärt varumärke, som fler gärna vill förknippas med. Det här visar att fler har fått upp ögonen för att vi har mer än livsmedel, då Lidl-sneakers är inte Lidl Sveriges första kollektion i butik, säger Bella Goldman, Varumärkes-, CSR- och kommunikationsdirektör på Lidl Sverige, i ett pressmeddelande.

Lågpristrenden är också stekhet nu, liksom second hand överlag som vuxit enormt på nätet de senaste åren.

Under pandemin är det nog många som hållit igen på sina shoppingvanor. Man ser över både det och hur man jobbar, reser eller går på krogen. Nu när restriktionerna lättar tror vi fler vill unna sig. Man letar helt enkelt efter hög kvalitet, men till en lägre prisbild, säger Tero Marjamäki, kommunikations- och hållbarhetsansvarig på Blocket.

LÄS ÄVEN: Ny rusning efter Lidl-sneakers - "köat innan öppning"

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!