Life hämtar från Apoteket – och vässar e-handeln: ”Perfekt match”

"Bred erfarenhet av detaljhandeln med fokus på digital handel".

Det är dags för en vitamininjektion och nytt liv på hälsokostkedjan Life, som nu stuvar om i ledningen.

Life plockar in Wictoria Glans till posten som koncernchef. Hon är i dag affärsområdeschef för e-handel på Apoteket, och tillträder sitt nya uppdrag i sommar.

Annons

Blir senior rådgivare

I dag har Gunnel Åkerman den titeln. När hon nu kliver åt sidan får hon en tvådelad roll, som senior rådgivare åt företaget och som ledamot i styrelsen. Gunnel Åkerman har jobbat i företaget sedan 2008 och tog över som koncernchef i november 2017. Nu ska hon främst ägna sig åt senior rådgivning i bolaget.

Valet av Wictoria Glans uppges spegla Lifes ambitioner om att bli ännu mer digitala. Kedjan har redan 300 fysiska butiker i Sverige, Norge och Finland. Och nu ska även e-handeln vässas ytterligare.

Wictoria Glans är en kommersiellt driven ledare som ser förändring och utveckling som självklara framgångsfaktorer. Hennes breda erfarenhet inom detaljhandel med fokus på digital handel och transformation gör henne till en perfekt match till Life, kommenterar Life Europe-koncernens ordförande Thommy Nilsson.

"En unik möjlighet"

Wictoria Glans har jobbat inom finans och med detalj- och e-handel.

Jag är glad och stolt över att få denna möjlighet. Life är en stark och uppskattad aktör på samtliga marknader där man är verksam. Tillväxten i hälsobranschen är fortsatt mycket hög och med hjälp av alla fantastiska medarbetare, franchisetagare och samarbetspartners har Life en unikt stark möjlighet att fortsätta att utvecklas på den resa som påbörjades för mer än 20 år sedan, kommenterar hon.

Life-koncernen har i dag 424 anställda och omsätter runt 1,4 miljarder kronor. Koncernen ägs av brittiska investmentbolaget Fairford som investerar i små- och medelstora nischbolag.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!