Linas Matkasse drar in 80 miljoner i riskkapital – och gör om sin hemsida

Linas Matkasse, som är en av de aktörer som levererar färdiga matkassar till svenska hushåll, har nyligen dragit in riskkapital. Det handlar om en investering på 80 miljoner kronor vilket värderar bolaget till 100 miljoner.

Marknaden för färdiga matkassar domineras av flera mindre bolag men Linas Matkasse är den största i denna grupp. Totalt omsatte de runt 200 miljoner förra året och hade 50 000 registrerade kunder.

Annons

- Tillfört kapital i kombination med Linas kärlek till mat kommer göra Linas Matkasse till en ännu bättre produkt för våra kunder, säger Niklas Aronsson, Linas bror och VD för Linas Matkasse.

En av investerarna Johan Brenner, General Partner på Creandum och blivande styrelseledamot i Linas Matkasse, har följande att säga om deras satsning på företaget:

- Matkassemarknaden har växt dramatiskt de senaste åren och vi är övertygade om att detta är en utmärkt och skalbar modell för investering i denna bransch. I Linas har vi hittat en överlägsen marknadsledare och en ledningsgrupp som vi tror har rätt driv att låta företaget växa mångfalt i Sverige och internationellt.

Dagens industri som även rapporterar om detta har pratat med andra i branschen och tydligen är de mindre aktörerna på matkasse-marknaden heta objekt för investerare. Detta samtidigt som Coop och ICA planerar sina motdrag mot dessa mindre aktörer på marknaden.

- Även om försäljningen växer kraftigt så är det rimligt att tro att det blir en konsolidering. Det gäller att få upp volymerna för att få lönsamhet, säger Coop Mataffärens Claes Hessel till Dagens industri.

I samma veva som denna nyinvestering har Linas Matkasse även gjort om sin hemsida. Eftersom vi vet hur mycket våra läsare gillar att rota runt i nya nätbutiker tänkte vi berätta att Linas Matkasse även utlyser en tävling. Du ska testa deras nya sajt och helt enkelt påpeka allt bra och dåligt. Så istället för att skriva av er i våra kommentarer kan ni kanske vinna ett pris. Ni får givetvis skriva av er här också, vi älskar era kommentarer.

Källa (press)
Källa (di)

Relaterade nyheter:
MatHem.se käkar upp Hemmalivs.se
ICA vill också vara med

Annons

Annons