Linas Matkasse slog 648 miljoner: ”Rekordlågt antal klagomål”

"Trots alla utmaningar".

Linas Matkasse-gruppen består av fyra nordiska matkasse-koncept; Linas Matkasse i Sverige, Adams Matkasse och Godtlevert i Norge och Retnemt i Danmark. Nu meddelar bolaget att årets första halvår har slagit alla förväntningar, bara under andra kvartalet steg omsättningen med hela 24 procent.

LÄS ÄVEN: Linas Matkasse har gjort om allt: ”Bästa halvåret i historien”

Annons

Totalt ökade koncernens omsättning med 10,6 procent under halvåret och landade på 648 miljoner svenska kronor. Vinsten landade på 91 miljoner kronor, vilket är en ökning med hela 39 procent.

Covid-19 har ställt stora krav på vår verksamhet, men trots alla utmaningar relaterade till pandemin är första halvåret 2020 ett rekordår för oss. Vi har levererat i takt med en ökad efterfråga samtidigt som vi har upplevt rekordlågt antal klagomål och en stigande kundnöjdhet, säger Walker Kinman, vd på Linas Matkasse Group, i ett pressmeddelande.

Nu fortsätter man att jobba på sin produktutveckling. Målet är att ta de nordiska konsumenterna med storm och bli marknadsledande.

Vi har tagit stora steg i utvecklingen av vår affärsmodell och siktar på att leda den nordiska livsmedelsmarknaden in i framtiden med innovativa produkter och effektiva processer som är ekonomiska och hållbara, avslutar Walker Kinman.

Annons