Lindex krossar miljarden i vinst: ”Högsta någonsin”

"Över 6 miljoner registrerade kunder".

Lindex är här med sin siffror för helåret 2023. Och som vanligt blev det rekordsiffror.

Omsättningen landade på 7,2 miljarder kronor för helåret 2023, en ökning med 3,4 procent. Resultatet passerade samtidigt 1 miljard (1 030 miljoner kronor). Försäljningen under fjärde kvartalet var samtidigt upp med 2,8 procent. Rörelseresultatet i Q4 ökade till 249 miljoner kronor (248).

Annons

Den digitala försäljningen växte med 5,3 procent. Och den digitala andelen låg på 19 procent av den totala försäljningen.

Vi tar marknadsandelar och fortsätter växa med både nya samt aktiva kunder och vi har nu över 6 miljoner registrerade kunder. Detta är ett fint styrkebevis på att vårt erbjudande uppskattas och att vi fortsätter stärka Lindex varumärke. Det är också ett fint betyg till vår strategi där vi nu, med våra nya finansiella mål, tar sikte mot ännu högre höjder, kommenterar vd:n Susanne Ehnbåge.

Framåt ligger fokus på en mer hållbar affärsmodell. Klädbolaget ska också växa utan att kostnaderna skenar.

Ett annat viktigt fokus framåt för oss är att kunna expandera vår verksamhet utan att kostnaderna ökar i samma utsträckning, det vill säga att förbättra skalbarheten och effektiviteten i vår affär. Vi har under de senaste åren byggt upp en stark grund och 2024 kommer bli året med viktiga lanseringar och många stora milstolpar för att fortsätta vår framgångsrika tillväxtresa, avslutar Susanne Ehnbåge.

Annons