Lista: Produkterna som trendar i e-handeln: ”Verkar hålla i sig”

Det shoppar konsumenterna i bistra tider.

Priserna sjönk ytterligare i e-handeln under mars. Enligt data från Prisjakt minskade de med i snitt 0,14 procent under månaden. Produktkategorierna som sjönk mest var Playstation 5-spel, där priserna rasade med 17 procent och VR-tillbehör med prisfall på 10 procent.

Morgonrockar och handdukar gick däremot i rakt motsatt riktning och ökade med 11, respektive 9 procent.

Annons

Men det är inte bara priserna som förändras i e-handeln. Det gör även konsumenternas köpbeteenden och Prisjakt har därför tittat på vilka trender som kunde skönjas i mars. Där framgår det att produktkategorier bestående av varor med relativt låga priser var stekhett.

Många hushåll har gått igenom en tuff ekonomisk tid, och sparsamheten som präglat perioden verkar hålla i sig. Vi ser att konsumenterna prisjämför prylar med redan låga prislappar, och att dyrare teknikprylar som TV-apparater och laptops dalar i köpintresse, säger Isabella Ahmadi, konsumentexpert på Prisjakt, i en kommentar.

"Blir allt mer intressant"

Begagnade varor fick också 288 procent fler sökningar under månaden och där var det framför allt mobiltelefoner, som konsumenterna efterfrågade. Men även hörlurar och spelkonsoller var populära på andrahandsmarknaden.

Att ta hand om och reparera de saker man redan äger är på tapeten. Allt från klädvård till underhåll av hemelektronik och tillbehör till sportutrustning trendar. I kombination med att begagnat ser ut att bli allt mer intressant för både konsumenter och e-handlare, pekar detta på att hållbarhetsaspekter gör sig påminda i shoppingvanorna, säger Isabella Ahmadi.

Då återstår det bara att kika på vilka produktkategorier som ökat och minskat mest i köpintresse i mars, jämfört med samma månad förra året.

Köpintresse i mars 2024:

Flingor & Müsli, +146%
Bärbara spelkonsoler, +102%
Planteringsredskap, +74%
Trädgårdsmöbelset, +66%
Klädvård & impregnering, +57%
Allrengöring, +56%
Cykeldatorer, +39%
Vattenflaskor, +35%
Allergimediciner, +31%
Högtryckstvättar, +19%
Robotgräsklippare, +7%
PS5-spel, +4%
Pooler, -4%
Laptops, -13%
TV-apparater, -16%
Drönare, -19%
Robotdammsugare, -20%
Cyklar, -29%

LÄS ÄVEN: Kategorin fortsätter öka starkt - näthandeln står för en miljard

Annons

Annons