Löplabbets ägare räddar norska Intersport

"Trist att en aktör som Gresvig försvinner".

Gjelsten Holding som är huvudägare i kedjorna Sport 1, Anton Sport och Löplabbet har tillsammans med investmentbolaget O.N.Sunde lagt fram ett förslag om att köpa stora delar av konkursboet Gresvig, som står bakom norska Intersport. O.N. Sunde är sedan innan en av delägarna i Gresvig.

LÄS ÄVEN: Miljardbolaget går i konkurs – sportjätten slänger in handduken

Annons

Avtalet som man nu ingått med konkursboet kommer att resultera i en kedja med närmare 350 butiker och en omsättning på cirka 5 miljarder norska kronor. Där flera av butikerna dock är befintliga Sport 1-butiker.

Jag tycker det är trist att en aktör som Gresvig, med över 100 års historia och där jag tidigare också har varit en ägare, försvinner. Samtidig är det ett faktum att det länge har varit en överetablering av sportbutiker i Norge, något som har lett till en svag lönsamhet i branschen, säger Gjelstens ägare Bjørn Rune Gjelsten.

Gjelsten kommer äga 50 procent av den nya kedjan och N.O. Sunde den andra hälften. Butikerna man tar över av Gresvig kommer att profileras som Intersport-butiker medan befintliga Sport 1-butiker behåller sitt namn. Den nya konstellationen tar över rättigheterna till Intersport-namnet i Norge.

Det är mycket glädjande att vi nu har lyckats hitta en lösning tillsammans med Gjelsten Holding, Sport 1-gruppen och konkursboet som gör det möjligt för oss att fortsätta stora delar av verksamheten i Gresvig. Tyvärr är det inte realistiskt att fortsätta alla butiker och funktioner i den nya strukturen, men genom detta hjälper vi till att säkerställa att ett stort antal av våra anställda fortfarande har ett jobb att gå till, säger Olav Nils Sunde.

Avtalet inväntar just nu godkännande av konkurrensmyndigheter.

Annons