Lyko avslöjar megasatsning – tredubblar lagerytan

Då står jättebygget färdigt.

Lagret räcker inte till. Så nu tredubblar Lyko ytan. Bolaget meddelar att man har skrivit ett avtal om utbyggnad av centrallagret i Vansbro. En tillbyggnad som mäter 23 600 kvadratmeter och står klar lagom till shoppinghögtiden Black Week, nästa år.

Vi måste fatta beslutet nu. Den underliggande e-handelspenetrationen inom skönhet kommer fortsätta öka på samtliga våra marknader, samtidigt som vi planerar för fortsatt stora ökningar i försäljning på våra nya marknader, säger Rickard Lyko, vd på Lyko, i ett uttalande.

Annons

Startskottet för bygget går redan nu i sommar, då markberedningen drar igång. Och när allt sen står färdigt, så kommer den totala lagerytan att uppgå till 40 000 kvadratmeter.

Lyko kan i dag hantera 40 000 paket per dygn, vilket ska räcka för att inte hämma tillväxten innan utbyggnaden är klar.

Det är glädjande att Lyko fortsätter stärka sin verksamhet i Vansbro, bolaget är en viktig katalysator i kommunen och vår största privata arbetsgivare med tio procent av den arbetsföra befolkningen, säger Stina Munters, kommunalråd i Vansbro kommun.

Vill du kika in bakom kulisserna på Lykos centrallager? Då kan du här nedan spana in vårt besök vi gjorde hos skönhetsjätten förra året.

LÄS ÄVEN: Bakom kulisserna hos Lyko - från pilsnerkorv till Europa

Annons