Lyko dubblar automationen – för över 500 miljoner

"En viktig pusselbit för att klara vår tillväxtplan".

Det verkar inte finnas någon hejd på tillväxten för Lyko. Därför är det dags för e-handlaren att fördubbla lagerautomationen hemma i Vansbro. Det innebär att man kommer att kunna hantera 100 000 order per dygn när allt är i full drift november 2025.

Detta är en viktig pusselbit för att klara vår långsiktiga tillväxtplan och för att vi ska kunna ligga i framkant när det gäller både leverans- och kundupplevelse. Vi måste vara framsynta och fatta detta beslut nu, då dessa infrastrukturprojekt har långa ledtider, säger Rickard Lyko, vd på Lyko, i ett uttalande.

Annons

Den nya lösningen kommer även att inkludera en delvis robotiserad orderplockning och en mer granulär sortering, skriver bolaget. Det ska i sin tur korta leveranstider. Leverantör är Vanderlande och den totala kostnaden landade på 43 miljoner euro, vilken finansieras via lån.

Valet föll på Vanderlande eftersom de presenterade den sammantaget bästa lösningen avseende effektivitet, robusthet och pris. Lösningen kompletterar vår befintliga flexibla installation med en ännu högre automationsgrad, vilket förbättrar vår egen affär och möjligheten att tidigare välkomna fler logistikkunder från vårt leverantörsled, säger Anna Persson, CLO på Lyko.

Annons