Lyko förvärvar konkursade kedjan – ”ett starkt och anrikt varumärke”

"Vi ser en stor potential".

Tjänst från Ehandel: Bättre pris på leverantörsavtal för e-handlare. Läs mer här.

Rekonstruktionen kunde inte rädda den klassiska sminkkedjan Make Up Store, som till slut tvingades i konkurs. Men nu kan varumärket få nytt liv igen. I dag meddelar nämligen Lyko att de köper upp bolaget, genom dotterbolaget B&B Borås.

De plockar på sig såväl varulager som inventarier och immateriella tillgångar samt en rätt att förhandla om fortsatta hyresförhållanden för 13 butiker i Sverige.

Annons

Make Up Store är ett starkt, anrikt varumärke vars kunnande vi har stor respekt för och de har länge ingått i vårt sortiment. Vi ser en stor potential i att tillföra våra skalfördelar och vår kompetens inom fysisk och digital handel och ser fram emot att med varsamhet förädla varumärket och produkterna, säger Rickard Lyko, vd på Lyko, i ett pressmeddelande.

Make Up Store har hållit såväl butikerna som e-handeln öppna under processen och senast den 9 april sker tillträdet för de nya ägarna.

Lyko flaggar även för att Make Up Store inte blir det sista förvärvet.

Jag ser stora möjligheter till ytterligare vertikala förvärv i framtiden, då det har visat sig framgångsrikt för oss tidigare. Det är en naturlig del i vår sortimentsstrategi för expansion i Europa.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!