Lyko kastade ut Postnord – men nu är de tillbaka i värmen

"Möjliggjort helt fossilfria regioner via gröna korridorer".

Det var i slutet av februari i år som Lyko slängde ut Postnord från sin logistikflotta. Detta efter att e-handlaren hade aviserat att den bara ska erbjuda fossilfria leveranser i Sverige. Även Schenker kastades ut i samman veva.

Inget bla bla bla... vi vill göra skillnad och fossilfria leveranser i Sverige är möjligt idag tack vare den snabba utvecklingen hos flera transportörer. Vi såg det därför som vår skyldighet att införa det för alla våra kundleveranser i Sverige, kommenterade Tom Thörnblom, kommunikations- och hållbarhetschef på Lyko, i februari.

Annons

Sedan dess har Lyko samarbetat med City Mail, Early Bird, Budbee och Instabox. De två sistnämnda ska dock fusioneras till det gemensamma box- och fraktbolaget Instabee.

LÄS ÄVEN: Nu går Last Mile-jättarna ihop – affären godkänd

"Gediget arbete"

Men nu är det annat ljud i skällan. Postnord har gjort sin hemläxa, enligt Lyko, och uppfyller därmed kraven på fossilfria leveranser, i vissa delar av landet. Smink- och skönhetshandlaren väljer nu därför att släppa in Postnord i värmen igen. Den statliga logistikjätten välkomnas åter som en sann fraktpartner.

Postnord har gjort ett gediget arbete och möjliggjort flera helt fossilfria regioner via sina gröna korridorer. Inledningsvis innebär det leverans i Stockholm, Göteborg och Malmö samt en generös täckning runtom dessa regioner, och vi når nu strax under hälften av Sveriges befolkning fossilfritt även med Postnord, konstaterar Daniel Thyberg, chef för Lykos externa logistik, i ett inlägg på Linkedin.

Postnord ombord inför Black Week

Hans förhoppning är också att kunna addera fler regioner framöver. Daniel Thyberg säger sig också vara glad över att ha Postnord ombord igen inför Black Week.

Det är enormt glädjande att få tillbaka en transportör som är vana att hantera stora volymer nu när årets peak period närmar sig, avslutar han.

LÄS ÄVEN: Lyko slopar fossil leverans – kastar ut Postnord och Schenker

Annons
Annons