Lyko köper ut grundaren: “Enormt imponerad”

"Öppen för nya utmaningar".

I juni 2022 så investerade skönhetsjätten Lyko i bolaget Loveli Beauty AB. Ett företag som grundades av Ida Thern 2021 och som står bakom varumärket och “nagelinnovation” Love’n Layer.

LÄS ÄVEN: Lyko köper 40 procent av nykomlingen: ”Stor potential”

Annons

Då blev Lyko minoritetsägare med 40 procent men nu tar man hela steget och köper upp de resterande 60 procenten. Något som också innebär att grundaren Ida Thern nu kliver av från bolagsresan. Hon lämnar vd-posten och allt operativt arbete.

Jag har under fem år byggt en grund i varumärket som jag nu ser att Lyko på bästa sätt kommer att ta till nästa nivå i takt med deras internationella strategi och imponerande infrastruktur, säger Ida Thern och tillägger:

Jag ser fram emot att få landa efter några intensiva år med Love’n Layer, och kommer därefter att vara öppen för nya utmaningar. Om det blir en ny start-up eller innovativ produkt får tiden utvisa, men med största sannolikhet inom design och varumärkesutveckling.

Love’n Layer ska vara ett nagellack i fast form med unika motiv som appliceras direkt på nagelbädden.

Jag är enormt imponerad av allt Ida har skapat från idé, till produktframtagning och lansering. Hon har sedan grundandet av Love’n Layer varit en pionjär till ökad exponering inom kategorin naglar och har breddat nagelkategorin inom en hållbar nisch, säger Rickard Lyko, vd på Lyko.

Annons