Lyko och Apotea på studiebesök hos varandra: ”Inga konstigheter”

"Pär har ett enormt engagemang".

"Det finns alltid de som är större, bättre och snyggare". Så inledde Lykos vd Rickard Lyko nyligen ett inlägg på LinkedIn. Anledningen var att han och hans team hade gjort ett besök hos e-handelskollegan Apotea i Morgongåva, och i sitt inlägg passar Rickard på att hylla nätapoteket och dess vd Pär Svärdson.

Ni är fantastiskt duktiga på logistik, vi ser och lär! skriver han bland annat.

Annons

"Är imponerad av Apoteas logistikapparat"

När vi på Ehandel hör av oss med lite nyfikna frågor om anledningen till besöket, får vi veta att det varit planerat sedan innan pandemin.

Innan pandemin pratade vi om att träffas och utbyta erfarenheter eftersom båda bolagen är väldigt intresserade av logistik och lagerhantering, berättar Rickard Lyko.

Först besökte vi Apotea i Morgongåva på en fredag och på måndagen kom de till oss i Vansbro. Störst utbyte hade vi av att se varandras processer då vi båda ständigt vill förbättra oss genom att effektivisera och optimera vårt arbete. Båda bolagen har investerat mycket i automationsteknik men från två olika håll. Apotea har fokuserat på packning och utleverans medan vi har prioriterat förflyttning av produkter till våra medarbetare.

Vad var ni mest imponerade av hos Apotea?

Jag är imponerad av Apoteas logistikapparat och den automatisering som de har byggt upp i Morgongåva. Pär har ett enormt engagemang och stora detaljkunskaper. Det är intressant att två så stora verksamheter kan verka på så små orter och vilken sysselsättning vi bidrar med till de närliggande byarna.

Rickard Lyko berättar att de båda entreprenörerna och deras team också hann med att diskutera saker som vikten av ett kontinuerligt arbetsmiljöarbete och riskhantering.

Jag tror att något som inspirerade Apotea är hur vi uppmärksammar lojala medarbetare samt att vi förser all vår personal med arbetsklädsel och vilken positiv bieffekt det ger för helheten.

"Bara att ställa frågan"

Även Pär Svärdson ser positivt på utbytet företagen emellan.

Annons

Vi uppskattade utbytet med Lyko mycket, säger han till Ehandel.

Apotea har ju haft en rad celebra besök genom åren, inte minst av kungligheter. Varför är det viktigt för er att visa upp er verksamhet?

Vi har haft en rad e-handlare på besök genom åren och ser inga konstigheter med det, utan vi gillar att inspireras och att inspirera våra e-handelsvänner - främst inom hållbarhet.

Om någon annan e-handlare där ute är pigg på att komma och hälsa på i Morgongåva är det bara att höra av sig, hälsar Pär Svärdson.

Att vara transparenta och visa upp vår verksamhet är viktigt för oss och vi fortsätter att ta emot besök i mån av tid. Det är bara att ställa frågan.

LÄS ÄVEN: Apotea fick besök av kungen: "Otroligt glädjande"

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!