Marknadsplatsen slog 400 miljoner kronor – nytt rekordår

Resultat på 55 miljoner.

I januari berättade marknadsplatsen Tradera att man gjort sitt bästa år någonsin under 2022. Nu har siffrorna trillat in för Tradera Marketplace AB och omsättningen landade på strax under 405 miljoner kronor under fjolåret, vilket är en toppnotering för företaget.

För femte året i rad ökar Traderas försäljning och 2022 blev ännu ett nytt rekordår, sade Sofia Hagelin, presschef på Tradera, i ett tidigare uttalande.

Annons

Hur ser det då ut med lönsamheten? Rörelseresultatet trillar in på 55,5 miljoner kronor, upp från 32 miljoner 2021 då man omsatte 371 miljoner.

Gällande viktiga saker som hänt under 2023 så skriver Tradera följande:

Samarbetet med Klarna har utökats genom möjliggörande av uppläggning av annonser på marknadsplatsen direkt i från Klarnas app. Lansering av nya processer och betalningslösningar, vilka har möjliggjorts i och med licensen som betalningsinstitut, har genomförts under början av 2023.

Försäljningen på själva marknadsplatsen anges även landat på 2,7 miljarder kronor under 2022 (exklusive fraktkostnader).

Under 2022 fortsatte intresset för cirkulär konsumtion att öka. Var tredje sekund fick en begagnad sak ett nytt hem. Sammanlagt såldes drygt 11 miljoner återbrukade saker och det bokades 3 949 159 klimatkompenserade frakter via Tradera.

Annons