Marknadsplatsen tar in över 600 miljoner – ”glada och stolta”

"Rekonditionering måste bli det nya normala".

Nyligen kunde vi rapportera att den cirkulära marknadsplatsen Refurbed nått en omsättning på 1 miljard euro.

LÄS ÄVEN: Slog 10 miljarder – växte med 151 procent i Sverige: ”Stolta”

Annons

Begagnat är uppenbarligen hetare än någonsin och nu meddelar Refurbed att man säkrat 630 miljoner kronor i en ny investeringsrunda.

Vår vision är att öka konsumenternas förtroende för renoverade produkter, framför allt genom att göra det möjligt att köpa rekonditionerade enheter på ett mer tillgängligt och riskfritt sätt. Med vår skalbara affärsmodell kan vi fortsätta att växa på ett lönsamt sätt och samtidigt främja mer hållbara val. Rekonditionering måste bli det nya normala, och vi måste alla tänka om när det gäller vår konsumtion för att minska vårt klimatavtryck, säger Kilian Kaminski, medgrundare av Refurbed, i en kommentar.

Rundan leddes av de befintliga investerarna Evli Growth Partners och C4 Group, med deltagande från All Iron Venture och Speedinvest, samt flera nya finansiärer.

Vi är övertygade om att finansieringen kommer att stärka Refurbeds position på marknaden för rekonditionerad elektronik, säger Riku Asikainen, grundare och partner för Evli Growth Partners.

Vi på C4 är glada och stolta över att få vara en del av Refurbeds fortsatta resa, säger Boris Bakech, partner på C4.

Med den senaste finansieringen uppgår den totala investeringen i Refurbed till cirka 1,4 miljarder kronor. Detta sedan företaget grundades 2017. Investeringen ska bland annat gå till att bredda produktutbudet inom elektronik och till att införa fler typer av rekonditionerade produkter.

Annons