MarQet och Myrorna blir sambos: ”Hoppas att fler får upp ögonen”

"Ytterligare en bit framåt".

Det var inte längesedan modeföretaget MQ var nära att försvinna för gott. Men bolaget räddades i sista sekunden och valde då att gå all-in på det nya Marqet-konceptet. Sedan dess har man dragit i flera olika livlinor för att hålla huvudet ovanför vattenytan. Nyligen tog företaget in en skönhetsaktör som erbjuder bland annat make up eller nagelvård i någon av Marqets butiker, och nu har kedjan även gjort plats för secondhand-aktören Myrorna.

LÄS ÄVEN: Fixa naglar eller fransar i Marqets butiker: ”Förhöjer upplevelsen”

Annons

Till en början får Myrorna tio säljytor i tio olika butiker runt om i Sverige. I samtliga Marqet-butiker kommer man att samla in textilier från kunder som Myrorna får ta hand om. Secondhand-företaget kommer även att få sälja returer och andra produkter som Marqet inte kan sälja längre.

Med Myrornas 10 nya säljytor kan vi erbjuda fler av våra kunder ett utökat utbud av secondhand och vi hoppas att fler får upp ögonen för att konsumera cirkulärt, säger Ingvar Larsson, vd på MQ Marqet, i ett pressmeddelande.

För Marqet är samarbetet "ett led i att utveckla cirkulära affärsmodeller som går i linje med framtidens behov av resursbesparing".

Vi ser fram emot att tillsammans med MQ Marqet driva omställningen till cirkulärt konsumerande ytterligare en bit framåt, säger Caroline Andermatt, vd på Myrorna.

Annons