Mathem skrotar extra snabba leveranser – och säljer förvärvet

Tjänsten läggs ned i jakten på låga priser.

Mathem skrotar sina extra snabba leveranser genom Mathem Express. Den 1 mars är slutdatumet för tjänsten. Det är en del i den omstrukturering som sker i och med sammanslagningen med Oda, som bland annat ska innebära lägre priser ut till slutkund.

Just nu lägger vi allt fokus på att stärka kunderbjudandet i vår kärnverksamhet, som drivs utifrån våra större anläggningar i Stockholm, Göteborg och Malmö. Satsningarna sker inom ökad kvalitet på varor, hållbarhet och framförallt lägre priser. Inom denna strategi ryms inte extra snabba leveranser, och därför har vi nu beslutat att helt sluta med Mathem Express, säger Johan Lagercrantz, Co-Managing Director på Mathem, i ett uttalande.

Annons

Det innebär också att man nu säljer Kavall, som förvärvades i mars förra året. Det blir Erel Sherman, tidigare ansvarig för Mathems digitala produkt, som tar över verksamheten i Vasastan och på Kungsholmen i Stockholm.

Däremot lägger man ned på Södermalm. Kunderna där kommer istället att "erbjudas service, men i annan form".

Från Mathems sida stöttar vi Kavalleriet och Erel i detta. Mathem Express överlämnas verkligen i trygga händer och jag önskar dem varmt lycka till med att driva verksamheten vidare, om än under annat varumärke. Erel har varit en nyckelspelare i utvecklingen av Mathem Express, och jag hoppas att han kommer att lyckas bra med den här satsningen, säger Johan Lagercrantz.

Annons