Mathem tar in 1,1 miljarder kronor – ”gjorde all time high”

"Jag är otroligt tacksam".

Mathem får ett rejält tillskott i kassan, hela 1,1 miljarder för att vara exakt, via en nyemission på 400 miljoner kronor och en lånefacilitet från P Capital Parters på 700 miljoner kronor. Majoritetsägaren Kinnevik fyller på med 150 miljoner kronor, samtidigt som AMF och Stena stoppar in ytterligare 100 miljoner, respektive 50 miljoner kronor och utökar sitt ägande.

Jag är otroligt tacksam över förtroendet för Mathem från våra investerare i den här investeringsrundan. Mathem har siktet inställt på tillväxt och ökad effektivitet i vår fortsatta resa mot lönsamhet. Vi jobbar stenhårt för att hela tiden utvecklas för att möta våra kunders behov och för att vår e-handel av dagligvaror med hemleverans ska bidra till en bekvämare och enklare vardag. Med den här typen av investeringar kommer vi att kunna uppnå fantastiska resultat framåt, säger Johan Lagercrantz, vd på Mathem, i ett pressmeddelande.

Annons

Samtidigt fortsätter bolaget att växa i rask takt. Under mars månad uppgick tillväxten till 69 procent och slog därmed branschindex på 56 procent, för e-handel med hemleverans.

Mars månad är faktiskt första gången vi kan jämföra våra intäkter från föregående år med en månad som också var påverkad av pandemin. Att vi trots detta ändå har en tillväxt på 69 procent är helt fantastiskt. Att vi dessutom gjorde “all time high” under en månad som traditionellt sett är en relativt vanlig månad för Mathem, är ytterligare ett tydligt tecken på att våra tjänster är här för att stanna, säger Johan Lagercrantz.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!