Matjätten bommar igen – ersätter med e-handelsskåp

"Känns verkligen bra".

Tidigare i höstas kom beskedet att Stora Coop Söderhamn tvingas stänga efter att butiken gått med förlust under en längre tid.

Förhoppningen är att öppna en Coop eller X:-tra butik i framtiden på orten, men fram tills dess får Söderhamnsborna hålla till godo med en annan lösning. Coop Mitt har nämligen placerat ut mobila "Hämtaskåp" för e-handlande kunder.

Annons

Det känns verkligen bra, även om vi förstår att det inte ger samma upplevelse, att vi fortsatt kan erbjuda våra medlemmar och kunder Coops stora och starka sortiment, säger Magnus Wåhlander, vd på Coop Mitt.

Sandviken först ut

Skåpen, som innehåller såväl kyl- som frysboxar är utplacerade på parkeringen vid Alcro Färg & Tapet Söderhamn på Växelgatan.

Leverans till skåpen sker varje vardag, med start den 6 november, från Stora Coop Bollnäs med en kapacitet på 20 order om dagen. Men det är något som kan utökas om efterfrågan finns.

Vi placerade nyligen ut mobila Hämtaskåp i Sandviken, och vi har redan märkt av ett stort intresse för tjänsten. Att beställa på nätet för att redan nästa dag hämta ut är något som många av uppskattar som en smidig service och sätt att handla. Självklart ger vi inte vika på att hitta en permanent butikslösning för Söderhamn, säger Magnus Wåhlander.

LÄS ÄVEN: Coop stänger fem butiker – 55 anställda kan få lämna

Annons