Matsmart omsatte en halv miljard: “Sprängde alla förväntningar”

“Tangerade positivt rörelseresultat på vår hemmamarknad”.

E-handelsföretaget Matsmart rapporterar idag sina siffror för helåret 2020. Koncernens omsättning landade på totalt 493 miljoner kronor, en tillväxt med 33 procent jämfört med året innan.

Tillväxten för mat-e-handel sprängde alla förväntningar förra året och det har förstås gynnat oss som bolag. Vi är övertygade om att de förändringar vi sett under året, som visats i nya konsumentbeteenden, kommer att bestå, säger vd Karl Andersson i en kommentar till siffrorna.

Annons

Koncernens resultat efter finansiella poster landade dock på minus 92 miljoner kronor, en liten förbättring från året innan. Företaget sägs dock närma sig lönsamhet på bland annat hemmamarknaden Sverige.

Totalt sett innebar även 2020 en brytpunkt för oss, vi tangerade positivt EBITDA på vår hemmamarknad Sverige och lanserade på en av världens största marknader: Tyskland. Siktet framåt är inställt på att lansera på fler marknader och med vårt nya robotiserade lager som håller på att byggas i Örebro skapar vi en plattform för stabil lönsamhet i Norden, säger Karl Andersson.

Matsmart bryter även ut de olika länderna och avslöjar att omsättningen i Danmark uppgick till 24 miljoner kronor, att man i Finland sålde för 94 miljoner och i Tyskland för 43 miljoner.

Lanseringen i Tyskland och resan därefter har överträffat alla våra förväntningar. Vi har skrivit upp tillväxtprognosen ett antal gånger och det snabba tillväxten håller i sig. Vid utgången av 2020 hade vi hunnit ta hand om ungefär 1200 ton mat och konsumentprodukter och vid utgången av andra kvartalet 2021 har den siffran redan trefaldigats, säger Karl Andersson.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!